Sahte belge çetesinin hataları, gerçekler ve Balyoz “mahkemesi” – 2

Savcının iddiası: 1nci Balyoz iddianamesinin 188 numaralı sanığı Kubilay Aktaş, 2003 senesinde Balyoz ile el konulacak hastaneler ve ilaç depolarının listelerini oluşturmakla suçlanıyor.

Savcının gösterdiği kanıt: Baransu’nun bavulundan çıkan ve tüm Balyoz belgelerinin kayıtlı olduğu 11 numaralı CD’nin içinden çıkan iki adet Word belgesi: İSTANBULDA BULUNAN  İLAÇ DEPOLARI.doc ve İSTANBULDA BULUNAN  ÖZEL HASTANELER.doc. Bu listelerin en altında, imza bloğunda “Kubilay AKTAŞ, J.Kd.Alb., İsth.Ş.Md.” yazıyor.

Üstverisine göre bu Word belgeleri “Kubilay AKTAS” kullanıcı adı ile oluşturulmuş ve en son kayıtları 4 ve 5 Şubat 2003’de yapılmış. Savcının iddiasına göre bu belgeler, 11 numaralı CD’ye 5 Mart 2003’de Çetin Doğan için özel olarak kaydedilmiş.  Savcı, esas hakkındaki mütalaasında bu CD’nin orijinal olduğunu, içine sonradan ekleme-çıkarma yapılmadığını belirtti.

Gerçekler:

Bu belgeler sırasıyla en erken Haziran 2008 ve Ağustos 2009’da oluşturuldu.

(1) İlk belgede 33ncu sırada yer alan Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri San. Ve Tic. A.Ş., 2003 yılında yok. 2003 yılında mevcut olan firmanın adi Yeni İlaç. Bu firma Ekim 2008’de İtalyan Recordati firması tarafından satın alınıyor ve firmanın adı Temmuz 2009’deki genel kurul kararı ile Yeni Recordati İlaç olarak değişiyor. 2003 Ağustos’unda emekli olan Kubilay Aktaş’ın 2003’de bunu öngörüp 2003 tarihli belgeye böyle yazmasına, belgenin son kaydının 4 Şubat 2003’de yapılmış olmasına imkan yok.

(2) İkinci belgede 58nci sırada yer alan Medical Park Sultangazi Hastanesi, 2003 yılında yok. 2003 yılında mevcut olan hastanenin adi Sultan Hastanesi (hastane Sultangazi mahallesinde bulunuyor). Bu hastane 2008’de Medical Park Grubu tarafından satın alınıyor ve adı Medical Park Sultangazi olarak değişiyor. 2003 Ağustos’unda emekli olan Kubilay Aktaş’ın 2003’de bunu öngörüp 2003 tarihli belgeye böyle yazmasına, belgenin son kaydının 5 Şubat 2003’de yapılmış olmasına imkan yok.

En son Şubat 2003’de kaydedilmiş gibi görünen bu Word belgelerinde listelenen ilaç firması ve hastaneler hep 2003’de mevcut olan firma ve hastaneler. Yani, listelerde 2003’den sonra kurulmuş tek bir özel hastanenin ya da ilaç firmasının adı geçmiyor.

İlgili bilirkişi raporu: 11 no.lu CD’nin adli imajını inceleyen Arsenal Consulting iki Word belgesinde de Microsoft Office 2007 ile sürülen Calibri fontuna referans tespit ediyor. Rapora göre bu belgelerin gerçekte en son Şubat 2003’de kaydedilmiş olması  mümkün değil. Ayrıca, bu belgeler tek oturumda oluşturulan 11 numaralı CD’ye en erken 2006 ortasında kopyalanmış olabilir.

Çetenin hatası: Eski tarihli belge üreten çete, bu belgelerde hep 2003’de mevcut olan firma ve hastaneleri listelemeye dikkat etmiş, sonra da altına hazırlayan olarak Kubilay Aktaş’ın ismini yazmış. Çete, kullanıcı adı olarak “Kubilay AKTAS” adını tanımlayıp, bilgisayarlarının tarihi geriye aldığı için, (üstverisine göre) belge en son Şubat 2003’de kaydedilmiş gibi görünüyor. Ancak çete, bu listeyi hazırlarken, bazı firma ve hastanelerin isimlerinin değiştiğini gözden kaçırmış. Ayrıca bu belgeleri oluşturturken özellikle Microsoft Word’un, 2003 öncesinde mevcut olan programlarını kullanan çete, muhtemelen Office 2007 ya da sonrası bir Word programından kes/yapıştır yaptığı için fark etmeden Calibri fontuna referansları da bu belgeye taşımış (belgeye yapışan bu referanslar çıplak gözle görünmüyor, ancak adli bilişim incelemesi ile tespit edilebiliyor).

Balyoz “mahkemesi”: Bu belgelerin sahte olduğunu tespit edecek bir bilirkişiyi atamayı reddediyor. Son kaydı 2003’de yapılmış gibi görünen bu belgelerde bulunan 2007 ve sonrasına ait dijital izleri tespit eden bilirkişi raporlarını ve 2008 ile 2009 yıllarında gerçekleşen olayların 2003’de bilinemeyeceği gerçeğini tamamen görmezden geliyor. Ve de Aktaş’ı sahte Word belgelerini kanıt göstererek, darbeye teşebbüs ettiğine dair “kuvvetli suç şüphesi” ile 12 Şubat 2011’den beri cezaevinde tutuyor.

Kubilay Aktaş’ın savunmasına buradan ulaşabilirsiniz. (53ncü celse tutanağı, sayfa 53-61).

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

4 Yorum “Sahte belge çetesinin hataları, gerçekler ve Balyoz “mahkemesi” – 2”

  1. cemakkilic Says:

    Artık iyice boku çıktı bu davaların. Körler bile tezgah olduğunu anladı.
    Cem Akkılıç

    Cevapla

    • Eggy Says:

      Tarihlerle oynandığı ayan beyan ortada. Öyle ki “İstanbul’da bulunan Özel Hastaneler.doc” belgesi bile açıkca oluşturulmadan önce modifiye edilmiş gibi görünüyor. Halbuki modifiye edilme tarihi oluşturulduğu saat ya da o saatten daha sonra olmalı. Ülkenin şerefli komutanlarına iftira atılıyor. Yazıklar olsun…

      Cevapla

      • cdogangercekler Says:

        Yorumunuz icin tesekkurler. Bu dokumanlari ABD”deki bilgisayarlara aktardiktan sonra blog sitesine yukledigimiz icin saatler uyumsuz gorunuyor olabilir. Tutarsizlik olusturma ve kayit saatlerinde degil. (1) Dokumanlarin icerigi (yani 2009’a ait bilgiler tasimasi) ve (2) dokumanlarda bulunan Office 2007’ye ait referanslar bu belgelerin son kaydinin 2003’de yapilmis olamayacagini gosteriyor. Belgelerin son kaydinin 2003’de yapilmis gibi gozukmesi icin sahtecilik yapilmis.

        Cevapla

  2. canislupus Says:

    Evet, o yüzden sona gelindi, bakalım sonu ne olacak mahkemenin…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: