Balyoz CD’lerin üzerindeki sahte yazılar Baransu’nun bavulundan çıkan defterden kopya

02 Ocak 2015

GENEL

Bir önceki yazımızda, yeni Balyoz mahkemesinin atadığı bilirkişinin Balyoz CD’leri üzerindeki yazıların makina ürünü olduğuna dair tespitini içeren rapordan bahsetmiştik. Mahkeme Başkanı’nın talimatı üzerine bilirkişi ek incelemesini tamamladı. Ek rapor, CD’ler üzerindeki yazıların, (yine Baransu’nun bavulundan çıkan) Süha Tanyeri’ne ait defterdeki kimi el yazısı karakterlerinin tek tek seçilerek CD yüzeyine kopyalandığını ortaya koyuyor.

ElyazisiEkRapor

Ek Rapor, sayfa 6

Raporun sonuç bölümünden:

“(…) 11 ve 17 no.lu CD’ler üzerinde “Or.K.na” ve “K.özel” yazısını oluşturan harf ve karakterlerin birer birer ve orijinal sayfaların yakarıda işaretli yerlerden bir yazılım vasıtasıyla alınıp birleştirilerek CD üzerine bir yazıcıya dik bağlı bir kalemle oluşturulduklarının delilleri ilk rapora ek olarak teyiden elde edilmiştir.”

Bilirkişi raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

8 Yorum “Balyoz CD’lerin üzerindeki sahte yazılar Baransu’nun bavulundan çıkan defterden kopya”

  1. eminkk Says:

    Yapılanlar İŞİD Silivri versiyonudur. Şimdi hukuk diyorlar. Halen savundukları bu davada belgelenen bu sahtekarlıklar için bir şeyler demeleri gerekmez mi? Utanmayı bilmemelerinden utanıyorum.

    Cevapla

  2. Kahkaha Says:

    Yorumsuz Ekrem Dumanlının “Ey Küfe Halkı” yazısı. ‘Tek kutsalı vardı Yezid’in: Kendi benliği ve iktidarı. Muhtemel bir tehlike korkusuyla Peygamber köyüne işgal orduları gönderdi ve potansiyel kitleleri kılıçtan geçirip o güzel şehri ateşe verdi, yağma yapılması için fetvalar uydurdu. Medine-i Münevvere alevler içindeydi.’

    Cevapla

  3. SolmazTürk Says:

    Biz bunları seneler önce biliyorduk,blog sahiplerinin sayesinde öğrenmiştik,o günlerde burada yazan ve alçakça subaylarımıza iftira atan alçaklar da bal gibi biliyorlardı,şu anda ortadan toz olmuşlar,kapağı hocalarının yanına attılar herhalde sesleri çıkmaz oldu.

    Cevapla

  4. SolmazTürk Says:

    Keser döner sap döner,gün gelir hesap döner demiştik.Baransu tutuklandı.Yetmez ama evet.

    Cevapla

  5. aktan Says:

    Gerçekten sayın Solmaz Türk en bunalımlı günlerimizde bize moral oldunuz.Geçde olsa keser döndü, sap döndü ,hesapda döndü.yüzlerce vatansever askerimizin ve oğlumun yıllarını kararttılar bizleri yıprattılar inşallah onlarda bizim yaşadıklarımızı yaşarlar. Size bir defa daha teşekkür ediyor saygılarımı iletiyorum.

    Cevapla

  6. Anon Says:

    Gayretli baş yazar sanırım ortaya çıkmış. sizi de anmış olabilir. türkiye’de rezil olmak zordur. görünüşe göre midesizlik teşhisi zamanında doğru konulmuş.

    Utanma yok bunlarda. Yalan söylediler hala da zeytinyağı görevleri var.

    Cevapla

  7. Kahkaha Says:

    Bugün mahkeme karar verdi ama adalet henüz tam olarak yerini bulmadı. Ne zaman ki bu kumpası hazırlayanlar, uygulayanlar ve onlara çanak tutanlar en tepeden en küçük çığırtkanına kadar demir parmaklıkların arkasına emsal ve caydırıcı olacak cezalarla gönderilirse adalet o zaman yerini bulacaktır.

    Hatta bu kumpasa seyirci kalıp sesini çıkarmayanlar vicdanları rahatsız oluncaya kadar adalet gerçekleşmeyecektir.

    Aslında bu dava kumpas olarak değil vatan hainliği, insani suç olarak kabul edilmelidir. Parmaklıklar arkasında geçen o sürelerin (hele de tutukluların yaşları göz önüne alındığında) hesabı düşünüldüğünde bu davada adaletin yerini bulacağını hiç sanmıyorum.

    Bu arada ben ne bir asker yakınıyım ne de askerlere bir sempatim var. Askerlik yaptığım dönemde (Asteğmen olarak) Albay’a bir ay küsmüş ve vedalaşmadan kaçmış, askerliği hiç sevmemiş biriyim. Ama insanların suçsuz yere demir parmaklıklar arkasına gönderilmesini vicdanına sığıdıracak biri de değilim.

    Cevapla

  8. SolmazTürk Says:

    Balyoz davası sonunda tüm sanıklar beraat etti, buradan yıllarca sanıklara iftira atan alçaklarla uğraşıp durduk,küfür ve hakaret edenler,kendine demokrat maskesi takanlar,boraksin denilen alçaklar,fmeraklı ve ihtimaller,hangi kuytu köşelere saklandınız,sesiniz soluğunuz çıkmaz oldu,size keser döner sap döner gün gelir hesap döner demiştik.Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kuran vatan hainleri ve onların yardakçıları,hepiniz hesap vereceksiniz ,ellerinize kan bulaştı,Ali Tatar’ın,Berk Erden’in,Murat Özenalp gibi kahraman subaylarımızın kanı yerde kalmayacak .

    Cevapla

Yorum bırakın