22 Nisan 2009: Levent Bektaş’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda çeşitli CD ve DVD’lere el konuyor. Aynı gün TEM’de yapılan ön incelemede soruşturmayla ilişkilendirilebilecek herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmadığı belirtiliyor.
27 Nisan 2009: Poyrazköy davası sanıklarından Eren Günay’ın Savcılık tarfından sorgusu yapılıyor. (Buraya tekar döneceğiz.)
30 Nisan 2009: Levent Bektaş’ın ev ve işyerinde yapılan aramada el konulan CD ve DVD’ler bilirkişiye yollanıyor.
9 Mayıs 2009: Bilirkişi raporu tamamlanıyor ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletiliyor (tespit tutanağını görmek için buraya tıklayın)
Bu raporda, incelenen DVD’nin içine “data stash” programıyla gizlenmiş “Kafes Operasyonu Eylem Planı” ve ekleri ile diğer örgütsel dokümanlar olduğu bildiriliyor. Böylece meşhur “Kafes Planı” ortaya çıkmış oluyor (bkz. 4. İddianame, sayfa 26).
Şimdi, Eren Günay’ın 27 Nisan 2009 tarihli Savcılık Sorgu tutanağından aşağıdaki kesite bakın:
Eren Günay’ın 27 Nisan 2009 tarihli sorgusunda daha söz konusu DVD bilirkişiye bile gitmemişken Savcılar “kafes operasyonu eylem planı”nın varlığından nasıl haberdar olup böyle bir soruyu yöneltebiliyorlar?
Konuyla ilgili yer alan bir habere buradan ulaşabilirsiniz.
26 Mayıs 2010
Diğer davalar ile ilgili çelişkiler