Gülen Cemaatinin Pravda’sı: Zaman

12 Aralık 2012

CEMAAT, GENEL, Medya yalanları

ZamanPravda

Zaman’ın Balyoz yalanları için buraya tıklayın

Balyoz ve benzeri davalarda sahte belge üreten çetesi ile cemaati ilişkilendirmenin en dolaysız yolu Zaman gazetesinin yayınlarını incelemek.

Pravda, komünist partinin amaçları doğrultusunda nasıl yalan yanlış haber yapıyor ve her durumda kayıtsız şartsız destek veriyor idi ise, Zaman da aynı şekilde çetenin her türlü kirli işine arka çıkıyor.

Önemli olan, Zaman gazetesinin sadece tek taraflı yayın yapıyor olması değil. Balyoz ve Ergenekon sanıkları aleyhinde kesintisiz bir şekilde kasıtlı yalan haber yapıyor olması. Balyoz’un gerçek, sanıkların suçlu olduğunu varsaymakla kalmıyor, bu savları destekleyen bir dizi yalan üretiyor. Sahtekarlık kanıtlarını örtbas ediyor, bu kanıtları ileri sürenleri karalıyor.

Zaman çizelgesinde Zaman’ın Balyoz kurgusunu okumak için BURAYA TIKLAYIN.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

8 Yorum “Gülen Cemaatinin Pravda’sı: Zaman”

  1. Murat Says:

    Pravda emekçilerin iktidarı için çıkan devrimci ve gerçekçi bir yayın organıydı. Çarlığa karşı zor koşullarda, yasadışı olarak basılmış ve devrimi örgütlemişti. Fetullah cemaatinemi yoksa komünizme mi saldırmayı hedeflediniz bu haberle. Örnekleme hiç olmamış. Pravda, gerçek anlamına gelir bu arada.

    Cevapla

    • Oktay Says:

      Murat, yöntemleri aynı ikisinde de parti ne isterse o yazıyor. Haber üretme merkezlerinde hazırlanan haberler yayınlanıyor. CNN veya Star gazetesi gibi de denilebilirdi.

      Cevapla

  2. Ornito Says:

    Yoksa Gülen cemaatinin Washington Post u mu demeli? Sayın Dani ve Pınar Rodrik eninde sonunda liberal insanlardır ve bu ideolojinin etkisi altındadırlar. Eğer kayınpederlerine bu haksızlık yapılmamış olsaydı onlar da bugün Zaman ve Taraf gazetelerini demokrasi kahramanı olarak selamlayacaklardı.

    Neticeten komünizm yada sosyalizmle ilgili iyi bir şey demelerini beklemek doğru değildir. Bu tür liberal insanların, ABD devletinin amaçları doğrultusunda, yalan yanlış ahlaksız haberlerle milyonlarca insanın hayatının kararmasına ve yok edilmesine yol açan New York Times ya da Washington Post gazeteleriyle Zaman arasında benzerlik kurmalarını beklemek ne yazık ki abesle iştigaldir.

    Bu yüzden akıllarına hep Pravda gelir ama ABD yada İngiltere basınından onlarca olumsuz örnek gelmez. Gene de Dani gibi batılı bir liberali Türkiyeli liberallerden ayıran şey, komünizm ya da kapitalizm gibi genel konular bir yana bırakılacak olursa, belli bir somut olay önüne geldiğinde bilimsel verilere gözünü kapayamayacak kadar ilkeli oluşudur. En azından bu konuda bizimkilerden ilerde olduğu söylenebilir. Ancak komünizm düşmanlığı bütün liberal ya da döneklerde ortaktır. Şaşırmayalım ve en iyi liberali bile okurken aklımızın bir tarafında bunu tutalım.

    Cevapla

    • Semih Dinç Says:

      Değerli dost,Ornito,yazmış olduğunuz görüş ve düşüncelerinize,önerinize aynen katılıyorum..Saygıyla,sevgiyle..

      Cevapla

  3. Hüseyin Kutay Says:

    Evet ben de arkadaşımın yorumuna katılıyorum. Zaman’a ‘Pravda’ demek zaman için büyük bir övgü, emekçiler için ise büyük bir sövgüdür…
    Lütfen kavramları rastgele kullanmayalım. Burada yorum okuyan insanların Aziz Nesin’in “bu halkın yüzde altmışı …’ nın içinde sayılamaz diye düşünüyorum.

    Cevapla

  4. Kemal Destan Says:

    Pravda gezetesi yerine başka bir örnek verebilirdiniz. Komünizm karşıtlığını araya sıkıştırmanız, yürüttüğünüz mücadeleye zarar verir.

    Cevapla

  5. Kerem Bağcı Says:

    Pravda’nın Komünist Parti için bir propaganda organı olması komünizm ideolojisiyle alakalı değil, Sovyetler Birliği’nde ki durumla alakalıdır. Sovyetler Birliği’nin pek çok insan hakları ihlali yaptığı da tartışmasız bir gerçektir.

    Ancak buna takılmak mantıksız, çünkü konu bu değil.

    Cevapla

  6. Semih Dinç Says:

    Size göre Komünist-Sosyalist ülkelerde ve özellikle de Sovyetlerde pek çok insan hakları ihlalleri olduğu tartışmasız bir gerçeklik ise,bunun olmadığı bir burjuva demokrasisini,emperyalist kapitalist bir ülkeyi de örneklemenizi beklerdim ve işte orası çok iyidir-insan hakları ihlali kesinlikle olmaz diyebileceğiniz bir ülkeyi de göstermeliydiniz?Biz “Balyoz ve benzeri bir çok davanın”ne olduğunu,tam bir tasfiye operasyonu olduğunu çok iyi biliyoruz..Oynanan oyunları da çok iyi görüyor ve sizlere hakta veriyoruz , bunu herkese anlatmaya çalışıyoruz. Ama sizler,tüm bu olan bitenlere karşın hala dersler almamış ve hala anti-komünist propogandalardan medet umar durumdasınız..Çok yazık.!.Sosyalizmi öğrenin ve askerlerin,darbe dönemlerinde özellikle bizlere neler çektirmiş olduklarını da lütfen araştırın..Bu çok eğitici ve öğretici olacaktır..Bunu bedeller ödemiş,askeri okullarda okumuş ve yine bedeller ödemeye hazır biri olarak içtenlikle söylüyorum..Esenkalın..Güneş balçıkla sıvanmaz…

    Cevapla

Yorum bırakın