Savcı Bilal Bayraktar ilk TÜBİTAK raporunu hazılayan bilirkişiyi nasıl atadı?

24 Eylül 2010

GENEL

Dava klasörlerini inceledikçe ilginç konular ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de ilk TÜBİTAK raporunu hazırlayan Hayretdin Bahşi’nin nasıl atandığı konusu.

  • 4 Şubat 2010: Savcı Bilal Bayraktar TÜBİTAK’ın Gebze-Kocaeli’nde bulunan UEKAE Müdürlüğü’ne  04.02.2010 tarihli bir yazı yazarak, bilirkişi olarak Hayretdin Bahşi’nin görevlendirilmesini talep ediyor. Bu yazıyı görmek için buraya tıklayın.

İlginç olan ilk nokta şu: Bayraktar, UEKAE Müdürlüğü’nden bir bilirkişinin görevlendirilmesini (ya da içinden seçmek üzere bir bilikişi listesinin gönderilmesini) değil, özellikle Hayretdin Bahşi’nin görevlendirilmesini talep ediyor.

  • 9 Şubat 2010: TÜBİTAK-UEKAE Müdürü Önder Yetiş, bu yazıya 09.02.2010 tarihli bir yazı ile yanıt vererek Hayretdin Bahşi’nin bilirkişi olarak görevlendirildiğini bildiriyor. Yazıyı görmek için buraya tıklayın.

Fakat, o da ne?  Hayretdin Bahşi CD’lerin imajlarını 4 Şubat 2010’da teslim almış bile! Bahşi, beş gün sonra çıkcak TÜBİTAK’in görevlendirme yazısını beklemiyor ve CD’lerin imajlarını savcının TÜBİTAK’a yazı yazdığı aynı gün hemen teslim alıyor. Savcı Bayraktar ve Bilirkişi Bahşi’nin imzalarını taşıyan 04.02.2010  tarihli Teslim ve Tesellüm Tutanağını görmek için buraya tıklayın.

Hukukçular burada bir usulsüzlük olup olmadığını daha iyi değerlendirebilir, ancak olayların akışı bize tuhaf geldi.

NOT: Bilindiği gibi Hayretdin Bahşi incelediği CD’lerin orijinal olduğunu tespit ettiği izlenimi yaratan bir rapor hazırlamış, Bayraktar ve diğerleri bu raporu baz alarak onlarca kişiyi tutuklamıştı (ayrıca Nisan ayı basında soruşturmadan alınmadan hemen önce de yüz kadar kişiyi daha tutuklamaya niyetlenmişlerdi). Bu sebeple ilk TÜBITAK raporunu hazırlayan Bahşi hakkında Çetin Doğan tarafından hem suç duyurusunda bulunuldu, hem de tazminat davası açıldı.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

4 Yorum “Savcı Bilal Bayraktar ilk TÜBİTAK raporunu hazılayan bilirkişiyi nasıl atadı?”

  1. edip uğur Says:

    Bu konuya yorum yapmayı gerçekten bir insan olarak isterdim.Hukukçu değilim ancak inançlı,ve çok sevdiğim bu ülkenin asil bir vatandaşı olarak buna yorum yapmanın görevimiz olduğunu düşünüyorum.Ama yorum yapmıyorum.Şu an bu olayların içinde olanlar bir gün gelecek tıpkı bu günkü gibi bu kezde şemdi yanlarında olduklarının karşılarına geçecekler. İlahi adalet bir gün mutlaka gereğini yapacak bundanm kimsenin tereddüdü şüphesi olmasın.Başka yorum yapmıyorum.Kimseden korktuğumdan değil.Lağıma taş atıp üstüme sıçramasını istemediğimden.Sevgiler,Saygılar…

    Cevapla

  2. Kemal Says:

    Bu haberi yeni gördüm.

    Dikkatimi çeken teslim eden Bilal Bayraktar’ın imzasıyla, bilirkişiyi talep eden Bilal Bayraktar’ın imzaları da farklı olduğu. Bariz farklı hatta.

    Sanırım Bilal Bayraktar yerine başkası teslim etmiş…

    Sevgiler.

    Cevapla

Yorum bırakın