Ergenekon ve Balyoz hakkında Dani ile yapılan bir söyleşi üzerine yayımlanan (İngilizce) makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
About cdogangercekler
cdogangercekler → tarafından yazılan tüm gönderileri görüntüle2 Yorum “Bir makale”
Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et
Ara
-
Macitbay: Reblogged this on macitbay and commented: Mutlaka...
-
toz: Oncelikle tekrar cok cok gecmis olsun; ve cok cok ...
-
Kemal: Yukarıdaki yorumumdan alıntı: "...Emniyet is...
-
Kemal: Merhabalar, Uzun zaman oldu görüşmeyeli. ...
-
Macitbay: Reblogged this on macitbay....
-
Efe Demir: Balyoz davasında yargılanıp hüküm giyenlerden...
-
brainiac3397: People would be hard pressed to rely on your "obje...
-
brainiac3397: Don't forget the video seminars he's given. In the...
-
Talha: The excerpt is from his the Atlantic interview: ...
-
trekking: Bu günleri de gördük. Hep şuna inandık. Devir...
- Bir analiz 17 Mayıs 2011
- 10. Ağır Ceza Mahkemesi oy birliğiyle 163 Balyoz sanığı hakkında tutuklama kararı verdi 11 Şubat 2011
- Odatv 18 Şubat 2011
- Bundan sonra ne olacak? 02 Şubat 2011
- Türkiye’nin yeni adalet doktrini 07 Mart 2011
- 5-7 Mart 2003 1nci Ordu Plan Semineri Ses Kaydı 08 Nisan 2011
-
Denizde TRT kameraları önünde darbe belgesi hazırlayan subay 29 Ağustos 2011
- Emre Uslu’nun yeni (ve bir evelki ile çelişen) teorisi 07 Ocak 2011
- Etyen Mahçupyan’ın yeni teorisi 18 Şubat 2011
- Sahte belge üretirken hata yapmak hata mı? 07 Şubat 2011
- Yargıtay 16.Ceza Dairesi’nin 14 Haziran 2021 tarihli kararı 28 Haziran 2021
- Yargı, Cemaat ve Bir Darbe Kurgusunun İç Yüzü 17 Ağustos 2016
- 1. Ordu’dan sızdırılan belgelerle ilgili iddianame 14 Haziran 2016
- Balyoz mahkemesinin gerekçeli kararı ve satır başları 06 Mayıs 2015
- Balyoz Bitmedi 03 Nisan 2015
- Balyoz Bitmedi 03 Nisan 2015
-
Balyoz CD’lerin üzerindeki sahte yazılar Baransu’nun bavulundan çıkan defterden kopya 02 Ocak 2015
- Bilirkişi: Balyoz CD’lerinin üzerindeki yazılar yazma aygıtı ürünü 15 Aralık 2014
- Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı 05 Temmuz 2014
- Bir savcı niye yalan söyler? 05 Temmuz 2014
20 Ekim 2010 17:32
““Liberals are anxious to see the military brought down to size,” said Rodrik. “And it’s true that they’ve been involved in some stuff in the past that’s not pretty. So with this narrative already in liberals’ heads…”
Aaa bu liberaller de ne istiyorlar askeriyeden canim?? Ne var yani gecmiste bazi “hos olmayan seyler” yapmislarsa..Nedir bu kafalarindaki “hikaye”?
“Some stuff”: 4 gerceklesen darbe -binlerce tutuklama, sistematik iskence, idamlar-, sayisiz darbe girisimi (en son 2002-2004), Istanbul pogromu, Kurtlere karsi Diyarbakir cezaevinde mukemmellesen sistematik iskence, 17000 infaz/cinayet, insanlara diski yedirme, koy yakma, zorla goc, hukumete karsi sahte internet siteleri ile propaganda, gazetecilere tehdit/komplo vb. vb.
Dani Bey, bu olaylari betimlemek icin buldugunuz sifat “not pretty” ise ve vicdaniniz rahatsa, soyleyecek soz bulamiyorum.
20 Ekim 2010 23:21
Bizim propagandistler bitti, bir de simdi ABD’nin propagandist zibidileriyle ugrasacagiz anlasilan. Denize dusen yilana sarilir hesabi midir bu? Alinti yapacagim yeri Dani bey dememis onu bastan belirteyim ama buyurun:
[…] The writing was on the wall as early as March 2003, shortly after Erdogan took office, when the Turkish parliament rejected the George W. Bush Administration’s request to use Turkey as a launching ground for the invasion of Iraq.
Yahu memleketin belki %80-90’i bu ise karsiydi, kalaninin cogu da buna hayir dersek basimiza kim bilir ne gelir diye cekindikleri icin karsi degildi. Buna karsi blok oy veren CHP idi, TSK ve MGK cok da hevesli gozukmuyorlardi kerhen denmis gibi gozuken seyler diyorlardi. Kaldi ki hakli/haksiz Ergenekoncu denen guruh zaten tamamen bur tur angajmanlara karsi.
Bu noktada koptum ben zaten, Mavi Marmara yok bizim eski ‘kominist’ ‘gerici’ filan gibi anahtar kelimelerin oradaki muadili olan ‘Islamic terrorist’ laflarina bulasmayacagim. Soru su: niye Zaman’a Taraf’a Hurriyet’e kiziyoruz, tarihi hakikati boyle buken yazilara kizmayacaksak? Turkiye’de hukuk ve adalet boyle yayinlarin destekleriyle mi saglanacak? Niye disariya yaslanmaya calisan, daha 3-4 sene evvel Ingilizce yayinlarinda ‘bakin bakin bunlar Bati’ta karsi, hem de miting yaptilar anti-ABD anti-AB slogan attilar’ yazdirtan ‘cemaat’e kiziyoruz o zaman?