Bir makale

20 Ekim 2010

GENEL

Ergenekon ve Balyoz hakkında Dani ile yapılan bir söyleşi üzerine yayımlanan (İngilizce) makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 Yorum “Bir makale”

  1. merttalay Says:

    ““Liberals are anxious to see the military brought down to size,” said Rodrik. “And it’s true that they’ve been involved in some stuff in the past that’s not pretty. So with this narrative already in liberals’ heads…”

    Aaa bu liberaller de ne istiyorlar askeriyeden canim?? Ne var yani gecmiste bazi “hos olmayan seyler” yapmislarsa..Nedir bu kafalarindaki “hikaye”?

    “Some stuff”: 4 gerceklesen darbe -binlerce tutuklama, sistematik iskence, idamlar-, sayisiz darbe girisimi (en son 2002-2004), Istanbul pogromu, Kurtlere karsi Diyarbakir cezaevinde mukemmellesen sistematik iskence, 17000 infaz/cinayet, insanlara diski yedirme, koy yakma, zorla goc, hukumete karsi sahte internet siteleri ile propaganda, gazetecilere tehdit/komplo vb. vb.

    Dani Bey, bu olaylari betimlemek icin buldugunuz sifat “not pretty” ise ve vicdaniniz rahatsa, soyleyecek soz bulamiyorum.

    Cevapla

  2. Bulent Murtezaoglu Says:

    Bizim propagandistler bitti, bir de simdi ABD’nin propagandist zibidileriyle ugrasacagiz anlasilan. Denize dusen yilana sarilir hesabi midir bu? Alinti yapacagim yeri Dani bey dememis onu bastan belirteyim ama buyurun:

    […] The writing was on the wall as early as March 2003, shortly after Erdogan took office, when the Turkish parliament rejected the George W. Bush Administration’s request to use Turkey as a launching ground for the invasion of Iraq.

    Yahu memleketin belki %80-90’i bu ise karsiydi, kalaninin cogu da buna hayir dersek basimiza kim bilir ne gelir diye cekindikleri icin karsi degildi. Buna karsi blok oy veren CHP idi, TSK ve MGK cok da hevesli gozukmuyorlardi kerhen denmis gibi gozuken seyler diyorlardi. Kaldi ki hakli/haksiz Ergenekoncu denen guruh zaten tamamen bur tur angajmanlara karsi.

    Bu noktada koptum ben zaten, Mavi Marmara yok bizim eski ‘kominist’ ‘gerici’ filan gibi anahtar kelimelerin oradaki muadili olan ‘Islamic terrorist’ laflarina bulasmayacagim. Soru su: niye Zaman’a Taraf’a Hurriyet’e kiziyoruz, tarihi hakikati boyle buken yazilara kizmayacaksak? Turkiye’de hukuk ve adalet boyle yayinlarin destekleriyle mi saglanacak? Niye disariya yaslanmaya calisan, daha 3-4 sene evvel Ingilizce yayinlarinda ‘bakin bakin bunlar Bati’ta karsi, hem de miting yaptilar anti-ABD anti-AB slogan attilar’ yazdirtan ‘cemaat’e kiziyoruz o zaman?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: