2002’de hazırlandığı iddia edilen Balyoz belgesinde 2005’te yazılmış bir ekonomi tebliğinden birebir alıntılar var. Alper Görmüş son köşe yazısında bu zamanlama çelişkisini “izah” etmeye çalışıyor. Ama ileri sürdüğü argümanlar o kadar mantıksız ve zayıf ki üzerinde fazla durmaya gerek duymuyoruz.
Görmüş’ün ilk argümanı, Balyoz belgesindeki alıntıların hiçbirinin tebliğde 2002’den sonraki yıllarla ilgili bölümlerden olmaması. Yani sahtekarlar aktardıkları cümleleri gelişigüzel seçmemişler ve kendilerini bariz bir şekilde ele vermemeye gayret etmişler. Bunun neresi garip, anlayabilmiş değiliz.
Ikinci argüman, 2005’teki tebliğde geçen bazı rakamların 2002’ye göre güncelleştirilmiş olması. Bunun da neresinin garip olduğunu anlamıyoruz. Sahtekarlığı yapan kişiler elbette ki rakamları 2002 yılına göre uyarlamak istemişlerdir. Dahası, kullanılan rakamların yuvarlaklığından, bu güncellemenin el yordamı ile yapıldığı da çok belli.
Alper Görmüş’ün gözünden kaçan bir hususu da ayrıca belirtelim. 2005’teki tebliğin yazarı, sözkonusu fikirlerini kamuoyuyla ilk defa 2005’te paylaştığını açıkça ifade etmiş bulunuyor. Eğer bu yazı daha evel internette geziniyor olsaydı, bu şahıs kendisini savunmak ve Balyoz’la ilgisi olmadığını anlatmak için Alper Görmüş’ün argümanını kullanır, “Balyozcular benim yazımın eski bir versiyonunu kullandılar” derdi.
Bizi şaşırtan, Alper Görmüş gibi bir gazetecinin Balyoz belgelerinin gerçekliğine en ufak bir leke kondurmamak için elle tutulamayan argümanlar ileri sürmekte ısrar etmesi.
21 Ağustos 2010
Çelişkiler ve kanıtlar, Medya yalanları