2003’ün Balyoz’undan 2009’un Kafes’ine: “asd” isimli kullanıcı muamması

Bu blogda sayısız kanıtını sunduğumuz üzere, Balyoz CD’si 2003 senesinde 1.Ordu’da hazırlanmadı.

Yeni ortaya çıktığı üzere, içinde Kafes Planı olduğu iddia edilen 3no.lu DVD’nin içinden sadece Bektaş’a ait fotoğraflar çıktı. Dolayısıyla, ya birileri Emniyet bilirkişilerine incelenmesi için başka bir DVD verdi, ya da bilirkişiler bilerek başka bir DVD üzerinde inceleme yaptı. Her iki durumda da Kafes planının “sistemdeki” birileri tarafından üretildiği ortaya çıkıyor.

Emniyet raporunda beliren Kafes planı belgelerinin üstverilerine göre belgeyi hazırlayan kullanıcı isimlerinden biri de “asd.” Aynı kullanıcı adı Balyoz belgelerinde de geçiyor! Sahte Balyoz ve sahte Kafes CD/DVD’lerini aynı kişiler hazırlamış olmasın?

Önce 3 no.lu “Kafes” DVD’sindeki “Dernek.xls” belgesinin Emniyet raporundaki üstverisine bakın. En son kaydeden kullanıcı adı “asd.”

Şimdi 11 no.lu “Balyoz” CD’sindeki “GÖZALTINA ALINACAK MEDYA MENSUPLARI.doc” belgesinin Emniyet raporundaki üstverisine bakın. Kullanıcı adı “asd.”

Belge önce “asd” kullanıcı adı ile asd1 isimli bir klasore kaydediliyor. Sonra “SÜHA TANYERİ” kullanıcı adı ile bir kez daha kaydediliyor. Bu arada, 1. Ordu bilgisayar sisteminde “SÜHA TANYERİ” isimli bir kullanıcı adı yok. Evet, 1. Ordu’da Süha Tanyeri isminde bir kişi var; ama bu isimde bir bilgisayar kullanıcı adı yok. Sahte 11 no.lu Balyoz CD’si (ve bu CD’deki bir grup dokümandan oluşan sahte 17 no.lu CD) dışında bu kullanıcı adı tek bir belgede bile yok. Yine içinde suç unsuru bulunmayan diğer CD’lerdeki belgelerde bir tane bile “asd” adında kullanıcı yok.

Bir başka örnek, yine “asd” kullanıcı adı ile hazırlanan GÖZALTINA ALINACAK İRTİCAİ FAALİYETTE BULUNAN KİŞİLER.doc isimli Balyoz belgesi. Bu belge ilginç bir özellik taşıyor: kullanıcı “asd” bu belgeye önce “GÖZALTINA ALINACAK İRTİCAİ FAALİYETTE BULUNAN KİŞİLER-çığırtkan tanınmış kişiler.doc” adını veriyor, sonra da dosyayı ikinci (ve son) açışında isim değişikiliği yaparak  “çığırtkan tanınmış kişiler” kısmını siliyor.  Görmek için buraya tıklayın.

Bu nasıl başlık? Ne demek çığırtkan tanınmış kişiler? Askeri bir tanımlama değil bu. Çığırtkan ne demek? Kim bu asd? Bilen varsa söylesin!

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

7 Yorum “2003’ün Balyoz’undan 2009’un Kafes’ine: “asd” isimli kullanıcı muamması”

  1. Fenerant Says:

    “asd” adlı kullanıcının bulunulması mahmeden ve savcılıklardan talep edilmedir.
    Bu kişi sadece bir yerde bu nicki kullanmamıştır.
    “asd ” bulunursa sahte belgelerin kaynağına da ulaşılmış olur.

    Cevapla

  2. Ömer Şahin Says:

    Fenerant kardeş “asd” kullanıcısını bulmak için Emniyet bilgisayarlarının kullanıcılarına bakmak gerekir diye düşünüyorum ama bu yazıdan sonra o bilgisayar çoktan ortadan yokolmuştur. Sadece belki eski tarihli alınan yedekleme CD’leri bulunabilir.

    Cevapla

  3. merttalay Says:

    “Bu nasıl başlık? Ne demek çığırtkan tanınmış kişiler? Askeri bir tanımlama değil bu. Çığırtkan ne demek? Kim bu asd? Bilen varsa söylesin!”

    Blog yazarlari, bizimle dalga mi geciyorsunuz? “Cigirtkan taninmis kisiler” askeri bir tanimlama degilmis. Erdek’teki kamptaki ortaya cikan “Adi Basbakan” parolasi askeri bir tanimlama midir? Sanki bahsettigimiz ordu turk ordusu degil.

    Cevapla

  4. Kurmanbek Allahverdiyev Says:

    ‘asd’ herhangi bir klasor/dosya yaratirken en kisa surede isim vermek icin, bilincsiz kullanilir genelde. Q-tip klavyelerde orta sirada en soldaki 3 harftir. CD’leri yaratan muhtemelen en basta bu 3 harfi kullanarak yaratmak istedi CD’leri. Zira sonradan baskalarinin isimlerini koyacakti oraya.

    Bazi yorumcularin, yazilarin yorumlara acildigini gordukleri anda size saldirmaya basladiklarini gorunce dogru bir is yaptiginizi tekrar tekrar goruyorum. Saygilar!

    Cevapla

  5. asd ornegi Says:

    Flaş flaş flaş!! asd adlı kullanıcı Fox News mensubu çıktı!!

    Şaka bir yana, aşağıdaki örnek Kurmanbek Allahverdiyev isimli yorumcunun söylediklerini doğruluyor.
    “Fail Blog” diye, çeşitli konularda ortaya çıkan yanlış ama komik uygulamaları yayınlayan bir iste var. Gerçek bir TV yayını sırasında bakın alt yazıyı yazmayı unutan sorumlu ne yazmış:

    http://failblog.org/2010/10/08/epic-fail-photos-probably-bad-news-caption-fail/

    Cevapla

  6. Fenerant Says:

    Sayın merttalay@

    Bir önceki yorumunuza yaptığım yorumda nickinizdeki bir kelimeyi eksik kullandığım için özür dilerim.
    Yazınızdaki dil bilginize hayran kaldım.
    cümlenin bir yerinde kullandığınız ve haklı olarak tepki verdiğiniz “Adi Basbakan” ifadesi (ki ben de bu olayda sizinde aynı düşüncedeyim.) ile nelerin büyük harflerle yazıldığını biliyorsunuz demekki. Ama Türk ordusu ifadenizde Türk kelimesini küçük yazmanızdaki kasdınızı anlayamadık. Açıklarmısınız?

    Cevapla

  7. CEH Says:

    4 nolu yorumu dikkatli okuyun. Bende o yorumu yazan arkadasa katılıyorum. Klavye incelendiğinde ASD harflerinin yanyana oldugunu göreceksiniz.

    Cevapla

Yorum bırakın