Taraf gazetesi niye ısrarla yalan söylüyor?

Taraf’ın gazeteciliği konusundaki şüphelerimizi defalarca yazmıştık.  Buna bir örnek daha eklemek istiyoruz.

“Balyoz Harekat Planı’”nın altında Çetin Doğan yazılı, ama bir imza yok.  Yani ortada bir bilgisayarda Word dokümanı açabilecek herkesin becerebileceği bir marifet var sadece.

Buna rağmen, yaptığı yayınlarda Taraf, ısrarla “altında Çetin Doğan’in imzası bulunan Balyoz belgesi” ibaresini kullanıyor.  Son örnek burada.

Şimdi bunu yazan Taraf değil de başka bir gazete olsa diyebilirdiniz ki bu bilgi kirliliğinde neyin imza olduğunu neyin olmadığını artık kimse ayırt edebilecek durumda değil.  Bu belki de doğal karşılamamız gereken bir hata deyip geçiştirebilirdik.

Ancak Taraf bu belgeleri ortaya atan ve elinde bulunduran gazete.  Neyin imzalı olup, neyin olmadığını herkesten daha iyi bilen gazete.  Buna rağmen ısrarla ilk yazısından beri bu hususta yalan yayın yapıp, okuyucuya yanlış bilgi veriyor.

Taraf gazetesinin işin farkında olduğunu iyi biliyoruz.  Bu iddialar ortaya ilk atıldığında, Çetin Doğan Taraf gazete yazarlarını TV’de kanıtlarını sunmaya çağırdıgı zaman gazeteden TV’ye yollanan sözlü mesajda “Çetin Doğan’in imzası yok” demişlerdi.  Ama ne fark eder?  Hala “imza” diye yazmaya devam ediyorlar.

Basit bir hata mı, kasıt mı?

Düşünenlerin gazetesi mi, yönlendir(til)enler mi?

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Yorumlar kapatıldı.