Kayda geçirmek için: Balyoz iddiaları soruşturma sürecinde iktidar partisinden basına yansıyan yorumlar

07 Nisan 2010

GENEL

BAŞBAKAN: “Kanal kanal dolaşıyor” (1 Şubat 2010)

Balyoz iddialarını reddetmek üzere Çetin Doğan’ın kimi TV kanallarında yaptığı açıklamalardan sonra Başbakan Tayyip Erdoğan kendisi için “kanal kanal geziyor” diye söylendi.

AKP MİLLETVEKİLİ: “Fişleme sırası inşallah bizde” (16 Şubat 2010)

AKP’nin kurucu üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan  “Kim muhafazakar, kim ramazanda oruç tutuyor hepsini fişlemişler. Eee şimdi biz onları fişliyoruz. 40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde. Yapmaya çalıştığımız bu arkadaşlar” dedi.

SAVCILAR DEĞİL, AK PARTİ DEŞİFRE EDİYORMUŞ: “Balyozcular fişledi, AK Parti olarak deşifre ediyoruz”  (21 Şubat 2010)

Avni Doğan Türkiye’de geçmişte halkı fişleyenleri Ak Parti olarak, fişlediklerini değil, deşifre ettiklerini söylemek istediğini  belirtti.  “O konuşmamda Ergenekoncuların, Balyozcuların, çetelerin, 28 Şubatçıların Türkiye’de insanları fişlediğinden bahsettim. Bu sözlerimin üzerinde duruyorum. Bunların fişlediğini mahkemeler tespit etti, Türkiye tespit etti. Herkes tespit etti.  Orada yanlış anlaşılan şey; biz şimdi deşifre ediyoruz”  dedi.

BAŞBAKAN: “Biz bunları duyduk, ama işimize baktık” (26 Şubat 2010)

Başbakan Tayyip Erdoğan “İşte bugünlerde gündeme getirilenler [Balyoz]…  Siz zannediyor musunuz ki biz bunları hiç duymuyoruz. Bunlar duyuluyor ama biz hiçbir zaman gerilimin taraftarı olmadık. Biz işimize baktık. Ne yazık ki onlar da işlerine baktılar” dedi. “Bütün bu kirli senaryolara, kirli oyunlara, kirli ilişkilere, hukuk dışı girişimlere karşı boynumuzu hiçbir zaman bükmedik, bundan sonra da bükmeyeceğiz.”

CEZA VE SAMİMİYET: “Arkadaşlar gönlümü aldı” (28 Mart 2010)

Avni Doğan, “fişliyoruz” sözleri üzerine AKP’nin verdiği 4 aylık ihraç kararından sonra başbakan Yardımıcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’le biraraya geldiğini, ancak görüşmede ceza pazarlığı yapılmadığını söyledi. “Gücenip gücenmeyeceğimi sordular. […] benim gönlümü aldı arkadaşlar” dedi.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI’NDAN SKANDAL LAF: “Çetenin nöbetçi hâkimleri” (4 Nisan 2010)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Balyoz tutuklularının 19’unu tahliye eden Hâkim Oktay Kuban’ı ima ederek Maalesef çetenin nöbetçi hâkimleri, savcıları oluyor dedi.

BAŞBAKAN: “İşte bu yüzden anayasa değişikliği…” (6 Nisan 2010)

Başbakan Tayyip Erdoğan, Balyoz kapsamında yaşanan tahliye ve yeniden tutuklama sürecine ilişkin olarak: “HSYK’da neden değişikliğe gittiğimizi daha iyi görüyorsunuzdur” dedi.

Ekler:

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: “2002 yılında iktidara geldikten 4 ay sonra balyoz ve buna benzer isimler altında bir yığın darbe planları yapıldı.” (22 Mayis 2010)

Başbakan Tayyip Erdoğan: “Mafya çete bu tür örgütlenmeler çöktü. Birileri Balyoz’da şunda bunda avukatlığa soyunuyor. Vtr’lerde bunları görüyorsunuz, bunları savunanlar var. Bunlarla siyaset yapmaya çalışanlara var.” (23 Mayis 2010)

2002 yılında iktidara geldikten 4 ay sonra balyoz ve buna benzer isimler altında bir yığın darbe planları yapıldı.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Yorumlar kapatıldı.