Yine “Balyoz” belgesi, yine “Türkiye Gençlik Birliği”

Bugün elimize Ergenekon davaları ile ilgili yazılmış “Ergenekon Is Our Reality” isimli bir rapor geçti. Bu raporu ileride daha ayrıntılı olarak irdeleyecegiz. Ancak, buradan daha önce defalarca gündeme getirdiğimiz bir konuyu hemen tekrarlamak istiyoruz, çünkü inanılmaz bir şekilde bu rapor hala “Balyoz” belgesinin sahteliğini örtbas etmeye çalışıyor.

Konuyu hatırlayalım:

Sözde “Balyoz” planının 2002 tarihli ana belgesinde adı geçen Türkiye Gençlik Birliği’nin  2006’da kurulduğunun ortaya çıkmasından sonra, Taraf gazetesi, belgede “Türkiye Gençlik Birliği” olarak geçen kuruluştan kastedilenin Türkiye Gençlik Birliği değil, “Türkiye Gençlik Birliği Derneği” olduğunu söylemişti.  Bu şekilde okuyucularının zeka seviyesine de hakaret etmişti.

Şimdi aynı konuyu bu rapor gündeme getirmiş, ve 2006’da kurulan “Türkiye Gençlik Birliği’nin resmi adında Türkiye yok” argümanı ile belgede çelişki olmadığını izah etmeye çalışmış (sayfa 37)!

Belgelerin orijinal olduğunu iddia edenlere göre darbecilerin en önemli üç dost unsurdan biri olarak belirttikleri dernek, aşağıda logosunu gördüğünüz derneklerden soldaki değil, sağdakiymiş!

Bu raporda Balyoz iddialari ile ilgili diğer kısımların da elle tutulur bir yanı yok. Bunlara daha sonra değineceğiz.


Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Yorumlar kapatıldı.

%d blogcu bunu beğendi: